Център за професионално обучение Устра

Хотелиерство “Камериер”

Хотелиерство “Камериер”
  • Професионално направление:

    “Хотелиерство, ресторантьорство и кетеринг”

    (Код 811)

  • Професия:

    “Камериер”

    (Код 811030)

  • Специалност:

    “Хотелиерство”

    (Код 8110301)

Обучението e от първа степен на професионална квалификация и има за цел курсистите да усвоят основните теоретични и практически знания в областта на хотелиерството и камериерството. В резултат на обучението по професията и специалността курсистите трябва да придобият следните професионални знания, учения и квалификация:

След завършване на професионалното обучение по специалността, обучаваният трябва:

Да знае:
  • Хигиенните норми за работа според хотелски стандарти
  • Стандарти за хигиена и безопасност в процеса на работа
  • Ежедневния статус на стаите на хотела
  • Видовете почистващи препарати и начина за работа с тях
  • Реда за обработка на стая,санитарен възел,антре,апартамент и общи площи
  • Зареждане на VIP стаи и апартаменти
  • Инструкция за предаване на хотелско бельо в перално стопанство
  • Реда по предаване на дрехите на госта за пране и химическо чистене
  • Начините за подмяна на повредено или скъсано бельо
  • Асортимента на продукти и напитки в минибара
  • Изработени норми на поведение
  • Наличие и място на противопожарни уреди
  • Информационни материали за противопожарна защита
  • Реда за евакуация на гостите
  • Правила за съхранение на леснозапалими и горими течности за почистване
  • Повторно зареждане и почистване на стая
  • Подреждане и почистване на конферентни зали, стълбища, асансьори, фоайета
  • Седмично основно почистване на хотелска стая,апартамент
  • Видове екстремни ситуации
  • Работа с аварийни съобщителни средства
Да може:
  • Да получават консумативи
  • Да съхраняват почистващи препарати според инструкция
  • Да подреждат камериерска количка
  • Да работят с почистващи машини и препарати
  • Да действат при аварийни случаи в санитарния възел и извършват безопасна работа с предпазни средства в него
  • Правилно и последователно да почистват стая, санитарен възел, антре, апартамент и общи площи
  • Да попълват отчетни документи при предаване на хотелско бельо в перално стопанство
  • Да предават индивидуално пране на гост на хотела в перално стопанство
  • Да зареждат и отчитат мини-бара в хотелската стая или апартамента
  • Да работят с противопожарни уреди, алармени и предупредителни системи и помагат при евакуация на гостите

Ако искате да получите повече информация за тази специалност или желаете да се запишете за предстоящо обучение по специалността, моля попълнете данни си в контактната форма.


Google+