Център за професионално обучение Устра

“Производство на кулинарни изделия и напитки”

“Производство на кулинарни изделия и напитки”
  • Професионално направление:

    “Хотелиерство, ресторантьорство и кетеринг”

    (Код 811)

  • Професия:

    “Готвач”

    (Код 811070)

  • Специалност:

    “Производство на кулинарни изделия и напитки”

    (Код 8110701)

Обучението има за цел курсистите да усвоят основните теоретични и практически знания в областта на производството на кулинарни изделия и напитки. В резултат на обучението по професията и специалността курсистите трябва да придобият следните професионални знания, учения и квалификация:

След завършване на професионалното обучение по специалността, обучаваният трябва:

Да знае:
  • Основните правила за безопасна работа, не замърсява в процеса на работа околната среда, поддържа лична и производствена хигиена и хигиена на работното място.
  • Пазарните отношения, мястото и ролята в тях на отделните лица, фирмите, институциите и държавата.
  • Външните и вътрешните фактори, влияещи върху бизнес-поведението на фирмата, познава принципите на делово общуване.
  • Правата и задълженията си като участник в трудовия процес съгласно Кодекса на труда, разбира договорните отношения между работодател и работник.
  • Своята роля в производството и съзнава необходимостта от повишаване на квалификацията си.
  • Общите правила за работа с компютър и умее да ползва програмни продукти.
Да може:
  • Осъществява делови контакти, да се информира за развитието и новостите в туристическата индустрия от специализирани чуждестранни издания, като разбира лексиката, свързана с професията му.
  • Прилага санитарно-хигиенните изисквания за работа в ресторантьорството.
  • Прилага технологията за производство на кухненска продукция .
  • Оперира с машини и съоръжения в ресторантьорството.
  • Спазва изискванията за здравословни и безопасни условия на труд и санитарно-хигиенните норми.
  • Следи за наличните хранителни продукти и осигурява ритмични заявки
  • Съхранява правилно продуктите.
  • Приготвя ястия при точно спазване на рецепти.
  • Участва при разработване на нови рецепти за кухненска продукция.
  • Участва в разработването на нови менюта.
  • Използва ефективно материално-техническата база.
  • Участва при разпределяне на задачите, съдейства и търси помощ от членовете на екипа, отнася се е чувство за отговорност при изпълнение на задачата, която му е възложена

Ако искате да получите повече информация за тази специалност или желаете да се запишете за предстоящо обучение по специалността, моля попълнете данни си в контактната форма.


Google+